Kurssi sisältää noin 95 tuntia virtuaalisesti iltatunteina yleensä ma-to klo 17.30 alkaen. Loput 35 tuntia käydään luokkatiloissa malmikatu 5 + ajotunnit 10h.

Jotta voit osallistua tunneille, sinulla tulee olla tietokone, jossa on kamera sekä kuulokkeet, joissa on mikrofoni (monesti myös korvanapit, joissa on puheominaisuus riittää). Myös tabletilla voi osallistua, kunhan kaksisuuntainen kuva- ja ääniyhteys toimii.Koulutustilasi tulee olla rauhallinen. Esimerkiksi liikkuvassa ajoneuvossa tai muuten liikenteessä osallistuminen ei ole mahdollista. Sen tähden onkin tärkeää, että testaat laitteesi hyvissä ajoin alla olevasta linkistä Testihuone, tarkemmat ohjeet löytyvät sieltä. Huomioithan, että siellä voi testata vain äänilaitteet, mutta ei videokuvayhteyttä, se täytyy tehdä itse omalla laitteella!
Internetyhteys täytyy olla myös hyvin toimiva ja paikka, jossa osallistut tunnille rauhallinen!
HUOM: Kun olet käynyt testihuoneessa, muista nollata selaushistoria jotta voit osallistua myöhemmin varsinaiselle tunnille! Linkki koulutukseen on webautossa kun kirjaudut sinne ennen koulutusta.

Klikkaa Testihuone

Noin 1,5 kuukautta kestävä perustason ammattipätevyyskoulutus sisältää 130 tuntia teoriaa ja käytännön harjoituksia sekä 10 ajotuntia. Kun olet käynyt koulutuksen, saat siitä todistuksen. Lopuksi suoritetaan ammattipätevyyskoe Ajovarmalla. Ajokortin voi suorittaa yhtäaikaa ammattipätevyyskoulutuksen kanssa.

Nopeutetun koulutuksen ikävaatimukset
IKÄ D1 / D1e D / De C1 / C1e C / Ce
18 X X 140h X
21 140h X* 140h 140h
23 140h 140h 140h 140h

(*) 21 vuotta täyttänyt voi liikennöidä paikallisliikenteessä säännöllisellä, enintään 50 kilometrin pituisella reitillä, vaikka on saavuttanut perustason ammattipätevyyden nopeutetulla koulutuksella.

Ammattipätevyyden laajentaminen

Tavara- tai henkilöliikenteen perustason ammattipätevyyskoulutuksen (140 tai 280 tuntia) voi laajentaa tavaraliikenteestä henkilöliikenteeseen ja päinvastoin. Koulutus kestää 35 tai 70 tuntia riippuen koulutettavan iästä ja ammattipätevyysluokasta. Se myös korvaa viisi jatkokoulutuspäivää, jotka on suoritettava viiden vuoden välein.